de 8 Martie

În această zi frumoasă (de fapt, ploioasă şi urâtă), tind (şi ţin) să urez tuturor doamnelor şi domnişoarelor pe care le cunosc un călduros „La mulţi ani(?)”, rugându-le să îşi imagineze un buchet de flori venind din partea mea.

Totuşi, nu v-aţi gândit niciodată de unde se trage această sărbătoare atât de apropiată ca interval de timp de mărţişor şi Sf. Valentin & Dragobete?

Ziua de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii îşi are originile în Uniunea Sovietică. Staţi, devine mai rău. După Revoluţia Bolşevică din Octombrie 1917, o anumită duduie (bolşevică de asemenea) numită Alexandra Kollontai îl convinge pe tovarăşul Lenin să transforme 8 martie în sărbătoare legală.

În 8 martie 1913, femeile ieşiseră să protesteze izbucnirea Primului Război Mondial în toată Europa de Est. Sărbătoarea şi-a pierdut puterea, fiind nesemnificativă până în perioada Războiului Rece.

În 1965, odată cu ascensiunea feminismului, 8 martie devine sărbătoare în toată regula, atunci când Suprema Adunarea Generală a URSS decretează că Ziua Internaţională a Femeii va fi o zi nelucrătoare, fiind adoptată şi de statele satelit (în România fiind o sărbătoare lucrătoare, pentru că noi nu ştiam să ne oprim din muncă).

Deci în această zi minunată de primăvară (deşi anul ăsta e de un căcat suprem), noi bărbaţii trebuie să vă sărbătorim (din nou) pentru că Lenin s-a lăsat prostit de o duduie feministă bolşevică, iar pentru că toată lumea îl sufla în fund pe Lenin şi pe ţara sa idealistă, toate statele comuniste (delimitate ca înte băieţi de către Lenin şi Churchill) au luat în braţe această sărbătoare şi au uitat să îi mai dea drumul. 1989 – 1991 au venit şi au trecut, iar fostele ţări comuniste sărbătoresc în continuare. Mulţumim Lenin, you pussy-whipped bastard!

S-ar zvoni că valenţele comuniste ale zilei de 8 martie nu mai există, acum sărbătoarea fiind perfect apolitică. Totuşi, la fel cum în primară / generală / liceu se vorbeşte despre istoria mărţişorului, a Sf. Valentin & Dragobete, a Paştelui, a Crăciunului şi în special a zilei de 1 decembrie, ziua de 8 martie este trecută tacit cu vederea. Eu denumesc asta conspiraţie. Conspiraţie feministă bolşevică!

Să recapitulăm, deci, şirul sărbătorilor de primăvară în care femeile au privilegiul exclusiv de a fi răsplătitle pentru că sunt femei:

14 februarie – Sf. Valentin – sărbătoare capitalistă inventată de americani care goleşte buzunarele bărbaţilor;

24 februarie – Dragobetele – varianta autohtonă a sărbătorii de deasupra, al doilea motiv să-i spui că e specială (pentru că a uitat în 10 zile);

1 martie – Mărţişorul – un bun motiv să-i dai un buchet de flori şi un mărţişor (din aur masiv şi cu pietre preţioase, dacă se poate) ca să nu uite cât e de specială;

8 martie – Ziua Internaţională a Femeii – ziua oficială din an în care ea trebuie să se simtă specială pentru că s-a ales cu doi cromozomi x;

Fetelor, voi ştiţi că vă iubesc (platonic şi non-platonic)  şi că vă doresc tot ce e mai bun în lume. Nu uitaţi, totuşi, că pe 19 Noiembrie e Ziua Internaţională a Bărbatului. Vă aştept să veniţi cu bere.

Reclame

Un gând despre „de 8 Martie

  1. Eu deja stiam, dar am citit blogul de curiozitate, ms oricum de info 😛 aaah da si o primavara frumoasa si tie, chiar daca nu esti sau poate esti femeie 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s