Dacă ai fi o muscă la înmormântarea ta, ce s-ar spune despre tine?

Ca introducere, pot doar preciza că nu sunt „chiar” atât de bolnav şi în viaţa reală (as if you didn’t know already)

Radu, sau ce mai rămăsese din el, stătea întins în capelă. În jur, lumea adunată fie ca să-l bocească, fie ca să prindă pomană, stătea cu nasul în batiste, şerveţele, sub gulere sau unde naiba mai puteau ca să scape de miros.

Forţat să o trântească în latrina de la ţară, Radu, împreună cu fotomodelul anorexic pe care îl purta pretutindeni în burţi căzură în balta de rahat şi se înecă.

Afară era cald. Insuportabil de cald pentru luna iulie, iar mirosul de budă plus izul de putrefacţie adunaseră muştele din tot judeţul. Dar nici măcar muştele nu îndrăzdeau să se apropie. Una singură i se perinda pe faţă de parcă îl mângâia. O muscă verde. D’aia care se aşează pe balegă şi apoi pe pepenele tăiat de pe masă.

Musca aia sunt eu. (dacă nu v-aţi prins)

-Radu are gust bun. Hoitul plus rahatul fac pereche bună.

Mai gustă puţin cu trompa. Vomită nişte sucuri gastrice şi linge în continuare.

-Săracu’. Ce sfârşit mi-am mai găsit. Şi răpănoşii ăştia care se dădeau mari sule cu reîncarnarea lor. M-au făcut muscă? Sta-le-ar viermii în ochi şi în cireşe.

Musca verde merge până în vârful nasului şi începe să îşi frece mânuţele (picioarele din faţă dacă vreţi să o ardem biologic corect). Din încăpere se aude un izbucnit. Mulţimea priveşte în jur să vadă cine a fost cel cu pricina şi dacă a izbucnit în plâns sau vomă incontrolabilă.

-Da-ngropaţi-l mai repede, frate!, se plânse un nene din preajmă, un necunoscut, probabil un angajat de-al capelei care se gândea că se vor trezi morţii de miros şi va rămâne fără clienţi.

-Vine la zece popa, mai e puţin, spuse o femeie, mama, aşa cum o recunoscu musca verde prin zecile de mii de ochi ai ei.

Femeia izbucni în plâns şi îşi duse la gură o batistă care se îngălbenise de la aerul putred inhalat. O luară în braţe un bărbat, tatăl şi o fată, sora. În ochi aveau lacrimi cu toţii, fie de jale sau de usturime.

Într-un colţ stăteau câţiva tineri, de-o seamă cu răposatul, şi şuşoteau. Musca îi putea auzi prin toate firişoarele infecte de pe corpul ei.

-Bă, deci ţie a zis că-ţi lasă PSPu’. Mie mi-a lăsat GameBoyu’. Vrei să facem schimb?

-Căcat, frate. M-am abonat la ăla de când eram în liceu. Ţi-l dau doar dacă îmi dai mie pomana şi coliva ta.

-Bine, mă.

-Coaie, interveni un altul, în testamentu’ de pe blog zice doar că ne-a lăsat la toţi chitările. Eu zic să le vindem şi să împărţim.

-Mâine, coaie, mâine. Azi stai să-l vedem la groapă.

Musca realiză cu întârziere că cei rămaşi în urmă vroiau să-i mulgă hoitul de avuturi. Înfuriată, scârboasa zburătoare se puse pe planuri.

Planurile protestară vehement, aşa că musca se mută în altă parte ca să se poată gândi.

Un bec ideatic, mare şi sclipicios îi apăru deasupra capului. Musca fu tentată să se izbească cu capul de bec până când leşină. Dar experienţa îi dicta că această zbatere pentru lumină era fără sens. Cu ideea în cap, ieşi afară şi se puse la sfat cu timidele ei surori.

-Am fost înăuntru, zise musca mea verde, şi am mirosit pe toată lumea. Sunt acolo în colţ (*arată cu degetul*) câţiva oameni care au căcat în ei. Pornind din nas şi până în plămâni.

Zburătoarele izbucniră în urale.

-Duceţi-vă şi degustaţi! E din partea mea!

Roiul zbură hapsân şi se înfipse în nările şi gurile căscate ale gloatei de profitori, reuşind să-i înece pe toţi şapte, spre oroarea audienţei îndurerate.

Musca verde stătea şi privea. Dacă avusese o dorinţă în viaţa ei, odinioară umană, aceea a fost să se ducă cu stil.

Powered by Plinky

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s